fbpx

Valori

            Un om, ca şi o comunitate, se defineşte prin valorile în care crede, din care decurg faptele sale. Sunt liberal şi valoarea centrală este libertatea, credinţa fiecare om este liber să îşi urmeze aspiraţiile, să îşi construiască viitorul, cu condiţia să respecte drepturile şi libertăţile celorlaţi. Liberatea este bazată pe responsabilitate, care înseamnă înţelegerea limitelor şi rolului libertăţii, recunoaşterea şi aprecierea celor din jur. Respectul este o valoare fundamentală care ne ajută şi să ducem mai departe valorile pozitive, să formăm şi să propunem modele de oameni şi comportament. Cred în Dumnezeu şi cred că morala creştină trebuie să ne ghideze în viaţă.

           Bunăstarea se bazează pe iniţiativa privată, care susţine economia liberă de piaţă, fundamentul unei societăţi prospere, moderne dezvoltate. Cred într-o societate care apreciază munca cinstită şi competiţia corectă, în care bunăstarea vine din meritele şi reuşitele personale. Avem nevoie de solidaritate, cred că trebuie să îi sprijinim pe cei mai puţin norocoşi şi pe cei defavorizaţi, dar această valoare nu trebuie să justifice nici nemunca, nici existenţa unui stat obez, abuziv şi leneş.

           Dreptatea este o valoare fundamentală, care trebuie înfăptuită prin legi corecte, prin justiţie liberă şi statul de drept. Vremea corupţiei parazitare a trecut şi avem şansa de a construi o societate mai bună. Egalitatea în faţa legii este o garanţie a dreptăţii în societate, nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, că nu avem nevoie de privilegii nedrepte.

            Cred în calea europeană a României, aspiraţiile atâtor generaţii de români, care şi-au dorit o ţară liberă, democratică, prosperă sunt îndreptăţite. România poate îmbogăţi cultura europeană cu valorile sale autentice iar noi putem beneficia din plin de statutul de membru al Uniunii Europene. Sunt convins că Aradul este poarta occidentală a României, un model de dezvoltare care duce România înainte.