fbpx

PNL construieşte pentru Arad!

JURNAL ARĂDEAN. Domnule Sergiu Bîlcea, s-a discutat mult despre sondajul de opinie comandat de PNL în municipiul Arad. În ce măsură vă inspiră optimism?
SERGIU BÎLCEA. PNL se bucură în acest moment de încrederea arădenilor. Conducerea PNL va decide dacă va prezenta sondajul, pot doar să vă spun că intenţia de vot pentru PNL trece de 50% în municipiu, pentru partid şi pentru candidaţii propuşi. Sondajul confirmă ce ştiam deja, din alegerile precedente şi din discuţiile permanente cu cetăţenii – PNL este partidul în care au încredere arădenii. Preocuparea noastră este ce facem cu acest capital de încredere? Cum îl putem transforma în energia de care avem nevoie pentru proiecte, pentru dezvoltare, pentru a face un oraş mai frumos? Avem în acest moment liniştea să ne gândim la proiecte, la dezvoltare, nu la procente.

Cum se explică acest capital de încredere al PNL?
S.B. Rezultatele administraţiei în ultimii 16 ani au contribuit la dezvoltarea Aradului, PNL construieşte pentru Arad. Evident că sunt multe probleme care trebuie rezolvate, nu este totul perfect, dar arădenii remarcă munca, progresele, proiectele şi sunt în general mulţumiţi. 2020 este un moment important pentru Arad, după patru mandate de primar Gheorghe Falcă a acceptat o provocare în Parlamentul European. Proiectul PNL înseamnă un schimb de generaţie pentru o altă etapă de dezvoltare a Aradului şi le mulţumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-o acordă, de a candida pentru funcţia de primar. Continuitatea este exprimată de candidatura domnului Iustin Cionca pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, alături de care am lucrat patru ani cu rezultate notabile. Este un om capabil şi dedicat, face o treabă foarte bună şi sunt convins că vom continua parteneriatul în următorii ani. Ideea noastră este foarte clară: câştigăm în echipă, construim împreună! Al doilea element important care explică opţiunea arădenilor pro-PNL este parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, care alături de Ludovic Orban a făcut din PNL partidul responsabil, european, care a apărat justiţia liberă şi poate asigura o guvernare eficientă, orientată spre dezvoltare.

Cum trebuie să arate Aradul peste patru ani, din punctul de vedere al lui Sergiu Bîlcea?
S.B. Aradul închide marile proiecte de infrastructură, suntem conectaţi la autostradă, am rezolvat în cea mai mare parte partea de infrastructură subterană. Este momentul să ne gândim la alte provocări, să lucrăm creşterea calităţii vieţii şi la un oraş civilizat, frumos. Calitatea vieţii înseamnă un mediu curat, servicii publice şi private dezvoltate, trafic suportabil, timp redus petrecut cu birocraţia, siguranţa cetăţeanului. Avem proiecte de extindere a spaţiilor verzi, zone pietonale, transport ecologic, fie că discutăm despre tramvaie sau biciclete. Continuăm refacerea faţadelor unor clădiri reprezentative într-un proiect general de schimbare a imaginii oraşului, care include refacerea Bulevardului Revoluţiei, a Pieţei Catedralei şi a Pieţei Avram Iancu. Ne preocupă creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, dar şi un oraş care asigură servicii sociale prin parteneriatul public-privat. Accesul la serviciile administraţiei publice trebuie simplificat, tot ceea ce se poate face on-line trebuie să fie disponibil, pentru o administraţie user-friendly. Pentru că am vorbit despre echipă, în perioada următoare voi prezenta un proiect prin care voi aduce alături de mine specialişti care se vor ocupa de aceste direcţii strategice. Evident că toate acestea le putem realiza continuând creşterea economică, prin finanţare asigurată din fonduri europene. Diferenţa esenţială dintre noi şi alte partide care o dată la patru ani îşi amintesc de aceste domenii de dezvoltare este că noi avem proiecte în diferite faze. Cu alte cuvinte, realizăm proiecte despre care alţii doar vorbesc.

În închiere vreau să vă întreb dacă arădenii trebuie să se îngrijoreze cu privire la Coronavirus?
S.B. Este o ameninţare reală, trebuie să ne comportăm cu responsabilitate. Suntem deocamdată în faza în care acţionăm pentru prevenirea răspândirii virusului şi este importantă cooperarea dintre autorităţi şi cetăţeni. Îi îndemn pe arădeni să urmărească şi să respecte indicaţiile specialiştilor şi autorităţilor, fără să intre în panică – de la cele mai simple, respectarea regulilor de igienă, la restricţiile care ridică probleme, cum ar fi limitarea mobilităţii, evitarea participării la evenimente organizate în zone aglomerate etc. Avem nevoie de solidaritate şi echilibru, împreună vom depăşi cu bine această situaţie.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*